tisdag 15 februari 2011

Rayong och regn

Idag hängde molnen tunga över Mae Phim när vi vaknade. Lagom till vi skulle äta vår frukost började det att mullra i fjärran och strax började det att regna och blixtra och åskan var nära. Ett tropiskt åskväder lagom till frukost. Vi åt upp men sen var det dags att flytta in eftersom vi alla för första gången på en månad frös litegrann. Hedvig ville prova att bada i poolen i ösregnet och det var en höjdare. Häftigt!




Eftersom inte regnet avtog det minsta bestämde vi oss för att åka till Rayong och kolla in läget där. Det är en stor stad 5 mil härifrån och där finns ett stort shoppingcenter Laem Tong. Där såldes allt och där fanns McDonalds. Great! Hedvig goffade i sig ett Happy meal och fick en barbie-sjöjungfru. Lycka! Aston moffade pommes och hamburgare som en riktig amerikan.





Martin hittade Converse för 200 kr och jag hittade fina ballerinas. Hedvig kammade hem en marängbakelseklänning i rosa och Thailändarna höll på att svimma när de såg henne i den. Hennes taktik idag var att gömma sig under min kjol för att inte thaisen skulle nypa henne. Och springa fort fram och tillbaka. Aston är inte optimal att shoppa tillsammans med. Han vill bara krypa runt på golvet och riva ner saker. Sen skrattar han. Lyfter vi honom blir han en geléklump och kastar sig bakåt. Han fick hållas och var hur nöjd som helst. Och smutsig.






Vår chaufför väntade på oss och vid två var vi redo att åka hemåt igen. En fet Toyota Fortuner var dagens fordon och på vägen hem pumpade vi thailändsk smörpopp som chaffisen införskaffat i köpcentret. Aston slocknade i sin bilstol och vi andra kikade nyfiket ut genom fönstret. Det regnade fortfarande.

Idag har Aston lärt sig att stå själv utan stöd långa stunder men han vill gärna hålla oss i handen när han ska gå. Det är nära nu.




Middag hämtade vi på Mon och vid kvart i åtta slocknade mr A innan Martin lagt ner honom i sängen och strax efter var det dags för Heddan. Hennes roligaste uttryck idag var: Morfar är en riktig paddlare  (kanske baddare) på amerikanska plättar!

God afton, nu väntar lite rödvin och sen är det tidigt i säng. Jag är så trött idag efter alla intryck i storstan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar