fredag 11 februari 2011

Brunbränd eller?

Imorse fick jag sovmorgon i en timme efter det att Martin gick upp med barnen. Det är så lyxigt att få sträcka ut sig i sängen och sova vidare en stund. När jag kom upp hade Martin fixat frulle och barnen var söta och glada. Vilken start på dagen!

Efter frukost som vi åt på verandan kände vi på lukten att trädgårdsmästaren hade gödslat dagen till ära så vi bestämde oss för att sticka iväg till en strand lite längre bort mot Ban Phe. Stranden vi styrde kosan mot hette Kims beach och vägen dit var spännande. Det är så kul att åka moppe genom byarna här eftersom det är riktiga Thailand. Det är så här det ser ut och det är så lite som är anpassat efter turister. En liten skylt stod vi vägen och vi svängde av på en liten stenig grusväg. Efter några hundra meter bredde en bred vit strand ut sig och en liten restaurang låg på vägen ner till vattnet. Där höll ägaren på att ordna med solsängarna och vi fick tre stycken som satt ihop. Mysigt!



Aston som vi hade tänkt skulle ta sin förmiddagslur på moppen var vaken som tuppen och fick istället sova i sin vagn på stranden. Hedvig och Martin badade i havet och efter det blev Hedvig uppraggad av en tant som ville göra flätor med pärlor i hennes hår. Vi bestämde att göra det en annan dag och efter lunchen som var sådär hoppade vi upp på moppen för att sticka hemåt. Hedvig vaknade på fel sida idag och var riktigt sur så hon somnade på moppen i Astons vagn på väg hem. Skönt för henne att vila upp sig.




Under Astons vila i huset satt jag och Martin och Hedvig och käkade mellis och då sa Martin att han tyckte att jag fått fin färg här nere. Då sa Hedvig att hon inte tyckte att jag hade ful färg eftersom hon tycker att rosa är den finaste färgen. Well! Vad säger man? Jag och Martin fick oss ett gott skratt och det är ju sanning. Bruna är vi inte efter nästan tre veckor, det blir ju inte många timmars bronsande per dag utan mest lek och full fart hela dagarna. Aston är inte i solen alls utan det blir mycket lek i skuggan och Hedvig är inte inne i åldern då man gillar att sola.



På eftermiddagen kom vår granne Maria hit. Hon bor här åtta månader om året och är vän med våra fina vänner Ingi och Lina. Hennes son Lucky och Hedvig lekte som bara den och det är återigen fantastiskt att se hur snabbt Hedvig hittar nya vänner. Barnen lekte i poolen och vi andra pratade och myste och jagade lillebror som mer än gärna vill vara med de större barnen. Han försöker hänga med så gott det går och kryper efter så fort att han snubblar mellan varven. Sötnos!



Maria rekommenderade vilken mat vi skulle beställa från Sunshine och jag beställde Hawaiin chicken sallad och pineapple fried rice. Såååååå sjukt gott!!! Barnen fick tunna pannkakor till efterrätt och både Heddan och Aston var lyckliga.



Nu sover barnen och vi ska chilla lite med film och färsk ananas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar