fredag 4 februari 2011

Möte med elefant

Igår morse vaknade Aston som vanligt klockan 5:15, men med den stora skillnaden att han sovit hela natten. I ett streck! Hallelulja! Martin kämpar på med att få Aston att förstå att man inte får gå upp från sin säng fören 6:30 och det lyckades. Han somnade om i omgångar och var lite småförbannad i omgångar. Vi kämpar på!



Frukost intogs som vanligt på verandan i skuggan och den här tiden på dagen är det riktigt skönt ute. Efter frukosten packade vi ihop och drog iväg till stranden. Vi var först på plats och valde de bästa platserna. Vågorna var höga och de rullade rytmiskt in mot stranden och sköljde nästan hela vägen upp till solstolarna. Aston sov i sin vagn och vi andra solade, badade och gjorde sandslott. Hedda och jag gick en promenad och letade snäckor i sanden. Vi samlar alla snäckor vi väljer ut i en liten ask som vi ska ta hem. Gungorna på stranden och tillgången till duschar, toaletter och parasoll gör att livet med två småbarn blir enkelt på denna vår favorit-strand. Den är liten, eller den del som är exploaterad är liten. Vill man springa längs stranden är det en lång vit strand som breder ut sig men inte många människor hittar hit. Tur för oss!



På vägen hem med vår moped mötte vi en elefant som var ute på promenad med sina skötare. Vi gissar att de varit på stranden närmast byn eftersom det var packat med Thailändare på stranden igår. Den högtid som vi först inte visste vilken det var var ju det Kinesiska nyåret. När vi stannade moppen kom elefanten över vägen fram till oss och vi fick köpa bambu för 100 baht och mata elefanten med. Hedda som är en riktigt modig general i vanliga fall blev lite spak av den stora snabeln som kom in i vår sidovagn. Hon ville inte mata så det fick pappa göra. Aston var knäpp-tyst och jag förundrades återigen över vilka fantastiska djur elefanter är.



En hantverkare kom hem till oss på eftermiddagen för att laga vår diskmaskin. Han pratade ingen engelska och jag ingen thai, så det var lite tystnad. Aom, vår granne som är gift med en svensk kom över och pratade med killen. Han fixade och grejade med maskinen och efter en stund var han klar. Maskinen är inte lagad. Det kostade 1000 baht. Medan Aston och Martin sov middag gick jag och Heddan till poolen. Där kom Hedvig på att hon kunde flyta med puffarna.  Äntligen! Hon hoppade från kanten ner  barnpoolen och var så nöjd. Hon har hittat en kompis som heter Ida som också är tre år. Hon kommer från Luleå och är här i en vecka till. Även hon har en lillebror. Han heter Hugo och är en bjässe. Aston ser ut som en fluglort bredvid honom. Vi tycker att Aston sedan en vecka tillbaka vräker i sig mat och att han börjar bli stadig, men han är nog ingen tungviktare. Det är ju inte Hedda heller så det är väl inte så konstigt.

Vi beställde hem grillade räkor till middag och det var underbart gott. Två såser, en vitlök och en chili, följde med. Hedan åt spagetti och köttfärssås för hundrade gången. Hon är inne i en period när allt nytt är äckligt och allt nytt ska bemötas med skepsis och avsmak. Aston smakar allt.



På kvällen när barnen sov kollade jag och Martin en film, He´s just not that in to you. Det var såååå skönt att bara ligga i soffan och kolla en film. Det var alldeles för länge sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar