måndag 14 februari 2011

Fnurra på tråden och kärleksdagen

Jädrar i havet vad gott det är med färsk frukt och yoghurt till frukost. Mango är hela familjens favorit tätt följd av ananas och banan. Eftersom vi är familjen Svenne-Banan hade vi med oss ett paket svenskt kaffe som vi vårdat som en öm skatt. Zoegas Skånerost är ju Martins favoritkaffe som även är mitt nu efter 12 år tillsammans. Imorgon är det sista morgonen med gott kaffe eftersom det sedan är slut på det svarta guldet. Då blir det till att dricka ful-kaffe resten av vistelsen.

Aston har en liten magåkomma som jag inte går närmre in på. Vi valde att vara hemma idag och chilla runt poolen. Så underbart skönt med egen pool, det trodde jag inte innan vi kom till huset. Men att kunna ligga och läsa medan Heddan badar och leker i poolen är fantastiskt. Aston och Hedvig har lekt jätte-mycket idag. De jagar varandra och båda kiknar av skratt. Aston har börjat göra ett tillgjort skratt och ler med hela ansiktet mot oss i familjen och andra. Jag tror att det är ett sätt att söka kontakt med nya och ett sätt att visa att han är med i familjen och vet hur man samspelar. Så sjukt gulligt! Han är i sitt esse här nere och har blommat ut till en liten lotusblomma.





Vi var och tankade på förmiddagen och på vägen hem postade vi lite vykort som vi äntligen fått tummen ur och skrivit. Hedvig dikterade vad vi skulle skriva och skulle sedan skriva under med sitt namn. Det går lite sådär, men hon ska snart få privatlektioner av moster Kattie så det är lugnt.

Idag är det ju kärleksdagen och därför har vi pussats och kramats lite extra mycket. Aston börjar lära sig att pussas med precision. Mest är det jag och Hedda som får pussar men även den andra mamman (A kallat både mig och Martin för mamma) får sig en blöt puss mellan varven. Hedvig fick en godis i affären idag och det var ett rött hårt hjärta. En karamell som hon på moppen stoppade i munnen och svalde. Hjälp! Den fastnade i halsen och Martin var snabb och tog upp henne och slog henne i ryggen och hon grät och skrek så den släppte. Usch, hela familjen var spak och Hedvig kramade mig hela vägen hem och tårarna rann.



På kvällen var det Martins tur att göra en utflykt med Heddan. De skulle åka och kika på eldflugor på en flod några mil härifrån. Aston och jag tog en promenad med vagnen för att svalka oss lite i den sköna kvällsbrisen. Men det är hett idag och det var som en het filt ute. Molnen var mörka så det kanske blir regn och åska. Vi gick och kikade på lite buskar och lampor men sen ville A promenera själv. Med mig i ena handen och vagnen i andra gick han vägen fram endast iförd Heddas gamla vita lära-gå-sandaler.  Bästa kostymen! Han är så gosig och härlig vår fina son. Liten och go och tjock och glad och hungrig på livet. Låt inte livet rusa på och snälla, låt inte våra barn bli stora så fort.

Nu har Martin och Hedda kommit hem och vi ska mysa lite och diskutera tillval till huset.


Den underbara elefanten fick vi nöjet att träffa en gång till igår. Den är sååååå fin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar