onsdag 16 februari 2011

Äntligen sol igen


Imorse vaknade vi till en blå himmel med en sol som var på väg upp för att åter värma vårt vackra Mae Phim. Martin och jag pratade igår om att det var bra för oss att det regnade igår eftersom vi fick en liten näsknäpp om att inte ta vårt paradis för givet. Vi bestämde oss för att nu riktigt ta vara på varenda sekund av den vecka som återstår här. Vi började morgonen med att sticka bort till bageriet för att köpa lite bröd. Färska croassanger och lite mer prinsyoghurt (Hedvigs ord på naturell yoghurt).  Hedda iförd sin marängklänning och mamma brassade tillbaka på moppen, åter till grabbarna som lagat frulle hemma i huset.

Efter frukost stack vi till Cola-stranden och det var så härligt att vara tillbaka där efter ett par dagars frånvaro. Hedvig vill inte åka till stranden, hon vill absolut inte ha sand på fötterna. Helst vill hon bara vara vid poolen där det är stenplattor. Idag fick hon ge vika och vi hade en toppen-dag! Det var höga vågor idag och solen strålade och vi badade flera gånger och njöt så av att vara tillbaka i saltet.

På eftermiddagen när Aston sov var jag och Hedda i poolen i området och badade. Där var det lite andra barn och det är alltid kul att leka lite med andra. Idag var det två systrar som hette Sofia och Anna som det lektes med. Hedvig är så totalt oblyg just nu och pratar och pratar med alla. Gamla som unga. Hoppas att det håller i sig.



När Aston vaknat badade hela familjen i vår egen pool och efter det hade vi drink på terassen. Pumpakärnor, öl och äppeljuice bjöds det på och det var så skönt att sitta i solen och njuta. Det har varit en annan värme idag, inte alls så fuktigt som det varit hittills och det är första dagen som vi inte varit svettiga hela dagen. Middag åt vi hemma på terrassen i solnedgång och efter det stack vi ner på stan för att äta pannkakor. Roti kallas det för här. Det blev en annorlunda upplevelse. Aston var super-trött och ville bara krypa runt på golvet och hittade en hög med prydnadsstenar som han med imponerande kraft kastade iväg. Tusen gånger. Avspänt.




Nu sover kottarna och vi ska kolla film och njuta lugnet i stugan.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar