tisdag 8 februari 2011

Gråväder och regn



Imorse vaknade vi till ett grått och molnigt Thailand. Efter frukost tänkte vi att det skulle spricka upp även om molnen var mörka och tunga. Vi drog iväg till stranden men molnen blev mörkare och vågorna slog in mot stranden. Mycket riktigt började det att regna efter en stund. Vi satte oss under tak och beställde ett fruktfat samt varsin kaffe och det var riktigt mysigt. Lite skönt med svalka. Vi packade ihop oss och åkte hem och barnen fick sitta insvepta i handdukar. Väl hemma passade vi på att öppna upp för att släppa in lite frisk luft i vårt varma hus.


Blommor plockade till mormor och morfar på stranden. Här får ni en virtuell bukett.

Hedvig och Aston åt chicken paneng till lunch och båda gillade smaken väldigt mycket. Hedvig vaknar så tidigt här i Mae Phim, helt enkelt när det ljusnar, och kvällarna blir lite sena så idag bestämde vi att hon skulle sova middag. Sagt och gjort. Mamman packade ner fröken i Astons vagn och vi styrde kosan mot havet. Nu hade molnen helt skingrat sig och solen strålade igen. Vid havet somnade Hedvig av de rytmiska ljudet av vågorna som slog mot stranden. En timme senare slog hon upp sina ögon och var på underbart humör. Tänk vad sömn kan göra för humöret.

Eftermiddagen spenderades vid stora poolen för att suga ut sista dagarna med Ida så mycket vi orkade. De leker så bra och har så kul med varandra. Simmar runt i poolen och pratar och busar. Jag och Hedvig hade planerat att åka till nattmarknaden i Klaeng idag och beställt en taxi för transport. Ida och Josefin bestämde sig för att hänga med och vi åkte dit tillsammans. Så stort så mycket grejer. Allt från kläder, mat, stötdämpare till igelkottsbebisar. Och nästan inga västerlänningar. Men herre-gud vad thailändarna skulle klämma och känna och peta och titta på våra blonda barn. Till slut tappade tjejerna humöret en smula och droppen för Hedvig var en kille som tog henne i handen och skulle dra iväg med henne på skoj. Då tog Hedvig bort hans hand och sa med hög röst: NEJ! Det verkar precis som att thailändarna vill känna hur våra vita barn känns i huden för de klämmer på överarmarna. För att inte tala om Astons lår. De tar till och med sina barns händer och tar dem mot våra barns kroppar. Märkligt!



Marknaden var ett paradis av krims-krams. Det var ett himmelrike för barn. Vi köpte flera par skor till Hedvig och tre stycken klänningar. Massor av hårspännen och en handväska. Till middag åt Hedvig våffla och jag tog jag en pannkaka med banan, strössel, nötter och chokladsås. Det fanns hur mycket mat som helst men hygienen kändes sådär och språket var thai vilket gjorde det svårt för oss att kommunicera. Men ville man kunde man äta gräshoppor, hönsfötter eller sushi i värmen. Det var otroligt kul och en suverän aktivitet att göra med en snart fyraårig kavat dotter.



Väl hemma hos Martin och Aston, som sussade gott i bingen, skulle alla fynd visas upp. Martin fick se alla kläder på den lilla mannekängen och ett sus av under hördes från den ömma fadern. Aston och Martin hade haft besök av André och Hugo och även dem hade haft en toppenkväll.

Nu är det en trött fru som sitter här och är nöjd med dagen. Den började molningt men oj vilken upphämtning. En otroligt bra dag sammanfattar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar