måndag 7 februari 2011

Bygglovsprutt


Idag tog vi det lugnt på förmiddagen här hemma. Vårt fordon var ju på service så någon strand blev det inte  idag. Vi började morgonen med att jag och Hedvig vaknade vid halv sju. Jag försökte låtsas att det var natt men det går inte Heddan på längre. Nej mamma, det är ljust ute, det ÄR morgon! Aston vaknade kvart i sju. Efter att ha sovit hela natten. Jaaaaaaa!!!!!

Hedvig har börjat hoppa från kanten i den djupa delen av poolen men vågar inte riktigt själv. Helst ska jag eller pappa ta emot. Men idag hetsade vi henne lite och sa att hon skulle få en glass efter lunchen om hon hoppade tre gånger från kanten utan att vi höll i. Den uppgiften tog hela förmiddagen att lösa. Det sista hoppet gjordes när maten stod på bordet, när tiden nästan var ute för uppdraget. Glassen var god och Hedvig var nöjd.



Vi hade ställt klockan på 14 här för att inte glömma att ringa till Österåkers kommun för att kollla status på vår bygglovsansökan. Bakgrundsinformation; Martin var inne på kommunen med alla ansökningshandlingar den 16 december men kommunen har inte tagit emot uppdraget fören den 29 december. Svaret på detta var att de bara öppnar bygglovsansökningar på onsdagar och att det var så mycket röda dagar imellan. Både vi och vår säljare hos Trivselhus ringde ett flertal gånger efter den 16/12 för att höra om allt i ansökan var i sin ordning. Inget tillmötesgående visades. Men, den 10/1 fick vi ett brev (snigelpost såklart) om att en del kompletteringar behövde göras. Trivselhus satte fart och tog fram nya handlingar som skickades till kommunen. Vi fick en kopia skickad till oss men när vi ringde för att kontrollera att dessa kommit till kommunen hade de inte fått något. Trivselhus skickar på nytt och detta når enligt kommunen dem den 21/1. Efter det skickades brev ut till alla grannar som har tre veckor på sig att komma in med synpunkter på vårt tänkta hus. Den 8 mars ska kommunen ha ett möte och då trodde vår inspektör att vårt ärende skulle behandlas. Dagen efter detta ska vi ringa till vår handläggare eller hans assistent för att få ett muntligt besked. Då har det gått nästan tre månader. Vi håller alla tummar i världen för att bygglovet nu går igenom.



Efter detta samtal var hela familjen tvungna att svalka av oss. Vi gick bort till stora poolen och där var Ida, Hugo, Josefin och André. Så mysiga människor! Efter mycket bad och bus var det dags att tänka på middag. Snabb dusch av hela familjen och sedan upp på moppen som vi nu fått tillbaka. Vi bestämde med våra kompisar att åka till restaurang Jojos. Den hade vi fått rekommenderad av våra kära vänner Ingi och Lina som var här i Mae Phim med sina barn förra året. Tydligen är den här restaurangen välkänd och många Bangkok-bor åker hit för att äta den goda maten. Jag och Martin tog räkor i curry samt White Snapper i citron och vitlök. Gott var det! Barnen lekte och härjade och som vanligt väckte de stor uppmärksamhet bland alla thailändare. Fyra lintottar som skuttar runt är en syn det. Barnen märker ens knappt att främlingar känner på dem när de går förbi.

Förresten, går det bra att lämna kommentarer här i bloggen? Jonas har gjort det men jag har hört av andra att det är problem. Försök gärna att lämna en kommentar så ser vi hur det går.

Dagen kan sammanfattas som en lite disig dag som sprack upp framåt kvällen. Nu ska jag äta Gott & Blandat som fanns i en affär idag. Gött!

2 kommentarer:

  1. Halloj!
    Nu ska vi se om jag förstår hur man kommenterar...

    Så roligt att följa er resa och se alla fantastiska bilder!
    Massa kramar!!! /K

    SvaraRadera
  2. Vilka superfina bilder ni tar. Jag är otroligt avundsjuk på er. Man blir inte mindre avundsjuk när den egna färgen börjar blekna och dagisbacillerna sätter sina hemska klor i våra barn.

    Som sagt ha det gött ( som man säger i Värmland)och njut av sol och värme!

    Kram Sofia

    SvaraRadera