måndag 31 januari 2011

Dag att stryka

Vissa dagar vaknar man på fel sida. I morse var det som att hela familjen vaknade så hårt på fel sida att det var som att vi vaknade under sängen. Astons tandsprickning spökade under natten och han stökade en hel del. Klockan halv sex gick det inte att få honom att somna om mer utan d¨var det till att komma över till vår säng och gosa lite innan det var dags att gå ner. Hedvig vaknade alldeles för tidigt och kom nersmygandes vid halv sju.

Dagen har kantats av konflikter och dessa dagar tar så mycket energi att man verkligen hoppas på en lugnare dag imorgon så att vi alla kan ladda lite batterier. Mönstret säger att en dag som denna nästan alltid följs av lugn, så vi håller alla tummar vi kan att detta stämmer även denna gång.

Idag var det dags att ta avsked av ännu en familj, familjen Holme, som idag stack till Bangkok för att flyga hem imorgon kväll. På tisdag är det familjen Einerfeldt som drar vidare och kvar blir vi. Hedvig tycker såklart att det är trist att hennes kompisar sticker men vi hoppas att vi kan träffa lite andra barn att leka med.

Dagens höjdpunkt var turen med moppen till byn där vi handlade mat och massor med vatten. Alla älskar att åka med vår moped och lugnet sänkte sig för en stund. Svårt att sura och bråka samtidigt som moppen susar fram och allt spännande svischar förbi.



Nu på kvällen kom familjen Einerfeldt hit och käkade middag och Hedvig och Tilde gillar verkligen att leka tillsammans. Småbrorsorna hängde med oss vuxna och Astons upptäckt för dagen var rostade pumpakärnor som han vräkte i sig. Den lilla läckergommen.

Nu ska vi diska undan och sedan stryker vi ett streck över den här dagen och tar nya tag imorgon.

1 kommentar:

  1. Vad härligt ni verkar ha det!
    Massa äventyr och barnen verkar trivas.
    Skönt att det funkar lugnare än förra gången ni åkte med småbarn :-)

    SvaraRadera