söndag 30 januari 2011

Tand tittar fram


Idag har Aston feber och vi tror att det beror på att hans femte tand i ordningen är på väg att bryta fram i överkäken. Stackars liten! Han har fått Alvedon idag och fungerat och hängt med bra ändå. Hoppas att det är över till i morgon.

Inatt sov jag i Heddas rum på den andra sängen bredvid henne och Martin tog Aston i vårt sovrum. Jag har för första gången sedan Aston föddes sovit en hel natt i sträck och det var inte dåligt. Klockan sju kom Martin in till vårt rum med söta bebisen på armen och sa att det var matdags. Heddan sov kvar i sitt rum ett tag och jag ammade Aston i vår säng. Sedan kom en liten nakenfis in i vårt rum och sa att det var dags för sommarklänning och frukost. Finaste Martin gick ner med barnen och jag sov som en stock tills lilla H kom upp efter en timme och killade mig på armen. Lyx!

Jag kände mig lite risig idag så jag var inte sugen på sol. Vi badade i poolen här hemma och njöt i skuggan fram till lunch då vi tog moppen ner till stan. Hedvig och Aston vill alltid åka moppe och de båda är så söta med sina rosa hjälmar. När vi åkte förbi vakten som sköter grinden in till området sa Hedvig -Den vakten är fyra år mamma, för han har tappat en tand. Jag tackade högre makter för att han inte pratade svenska.



 Idag var det min tur att sova med Aston på eftermiddagen och efter nästan två timmar vaknade vi till liv och kom ner till Marre och Hedda som hade fruktfest. Vi handlade massor av färsk frukt nere på byn av en tant och farbror på moped. Vattenmelon, grön mango, grava och  ananas. Så underbart gott! Ni på kvällen efter all sömn och frukt känner jag mig frisk. Hoppas verkligen att Aston är bra han med imorgon.

Vi åkte till stranden för att kika på solnedgången och Hedvig passade på att bada i havet. En liten thailändsk super-söt kille ville leka med Hedvig och de sprang tillsammans på stranden. Så gulligt med barn som leker ihop fast de inte kan prata med varandra på samma språk.






Aston tycker att sanden är konstig och är väldigt skeptiskt till att gå ned på den först men sedan går det bra. Han är livrädd för att gå på gräset och formligen klättrar upp på oss om vi sätter ner honom på det. Mycket som är nytt för den lilla liraren.




Middagen köpte vi på vägen hem på Buffalo Bill och Hedvig valde omsorgsfullt korv med pommes. Aston åt upp en av korvarna och även en och annan pommes slank ner. Hans burkmat går enbart ner om han inte ser något annat ätbart. Vi kan absolut inte äta samtidigt som honom om han ska få en burk. Vår mat ska det vara. Då äter han det mesta.

Nu på kvällen var det dags att säga adjö till Sofia, Henrik, Albin och Anton som åker hem till Sverige inatt. Trist tycker vi att inte ha dem som grannar mer. Hedvig har verkligen gillat att springa över till dem och vi hoppas att vi kan träffa på lite andra barn i hennes ålder som hon kan leka med. Att bara vara med oss hela tiden i tre veckor till kanske inte blir så kul.

Nu vaknade Aston till och Martin sprang upp för trapporna som en gasell. Det kanske blir en natt i feberns tecken i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar