fredag 28 januari 2011

Coca-cola beachen


 -Kommer Morfar idag mamma? Jag längtar så mycket efter honom!


Glad speleman.

Hedda tar tempen på badvattnet i vår pool som visar på 30 grader.

Igår började dagen med att en liten söt Aston väckte oss vid halv sju. En liten söt bebis på morgonen är ju svår att motstå och den upptäckarglädje och livsgnista som barn har är svår att vara sur på. Även tidigt på morgonen. Här i Thailand har vi bestämt oss för att jag ska sluta amma på nätterna. Aston har ju inte varit den optimala sovaren precis utan stökat en hel del på nätterna. Eftersom han aldrig tagit napp, tumme eller annan snutte har det varit svårt att få honom att somna om på nätterna utan att amma. Och alla som känner mig vet att jag inte är den personen som älskar att vara vaken på nätterna. Vem som nu gör det? I onsdags natt började vi i alla fall att ta fighten med att inte amma utan att försöka få A att somna om utan att amma. Första natten skrek han som en galning i en timme och då var det skönt att vara två som peppade varandra om att inte ge upp. Aston var genomsvettig, arg, frustrerad och sur på oss. Men sov sedan från 1 på natten till sju på morgonen. Jaaaaaa, vilken vinst!

I vanlig ordning åt vi frukost på verandan i söderläge som är sval och skön på förmiddagen. Vi har med oss ett paket svenskt kaffe hemifrån och hallelulja vad gott dagens första kopp smakar. Koffein is da shit! Efter frukost plockade vi ihop våra pinaler och begav oss iväg på moppen mot stranden. Ungefär två kilometer härifrån, vid en stor skylt med just Coca-cola på,  svänger man av stora vägen för att köra en bit på en liten liten röd grusväg. Väl framme vid öppnade världens härligaste strand upp sig och vi var först på plats. Lite senare anslöt familjen Holme som också är här med sina två små kottar. Mamman i familjen, Hanna, är kollega till mig.

Efter lunchen som intogs på en av de två små restaurangerna på stranden var det dags att åka hem för att vara inne ett par timmar under den varmaste delen av dagen. Jag och Aston sov uppe i AC-kylt sovrum medan Martin och Hedda jobbade på undervåningen. Film, rita, mamma-pappa-barn, vattna blommor och mellis hann de med under tiden vi andra drönade i sängen.

Vid fyra-tiden när det blivit lite svalare bestämde vi oss för att gå bort till poolen längst bort i området för att ta ett dopp. Erik och Nils följde med och allihopa badade och njöt av svalkan. Till och med Aston tycker att det är skönt med poolen. Hedvig kämpar på för att våga simma svälj med puffar utan att mamma eller pappa håller i. Med badring går det toppen utan att vi håller i men med enbart puffar blir det lite läskigt med balansen. Det kommer att ge sig efter den här semestern med alla bad som vi har framför oss.

Familjen Einerfeldt, som också är här med två små barn och där även den mamman är kollega till mig, anslöt och pizza beställdes från Villa Bali hem till deras hus. Aston ratade sin burkmat helt och klämde is sig en ansenlig mängd pizza istället. Även Hedda åt och njöt.



Vid åtta sov båda barnen och jag cyklade iväg på lånad cykel för att dricka lite drinkar på det lokala haket Buffalo Bill tillsammans med Cissi, Sofia och Hanna. Trevligt!



Idag står pool-fix på schemat. Vår pool fungerar nämligen inte optimalt så vi inväntar tekniker som ska avhjälpa problemet. Just nu kan vi inte använda poolen och det är ju lite som att ha ett kilo lösgodis framför sig utan att få äta det. Det är så varmt här och enda sättet att kunna fungera är att sitta framför AC eller att med jämna mellanrum bada i poolen. Eller havet för den delen. Men med havet kommer sand och det är inte optimalt med en tio-månders som äter allt. Och kliar sig i ögonen med sand på händerna.

Nu sover lill-prinsen och prinsessan sitter bredvid mig och lyssnar på saga samtidigt som hon sippar vatten. Det kommer att bli en till grym dag i paradiset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar