måndag 4 april 2011

Åre återigen

Igår morse lämnade vi lägenheten  i en välpackad bil. Kosan styrdes mot Arlanda där Martin släpte av mig och barnen på terminal 3. Vi steg ombord på planet mot Östersund kl 9:50 och kl 11:05 klev vi av på en varm, solig och härlig plats. Resan gick toppen även om mamman var lite svettig mellan varven. Typiskt när stora vill gå på toa samtidigt som den lilla helst bara vill trycka på spolknappen på den obehagliga flygplanstoan. Eller när lilla bara hela tiden vill dra bort huvudskyddet på stolen framför och dra i snubben framförs hår samtidigt som stora har lyckats få ut pusslet i mjukplast för stora barn (många, små bitar...). Men vi klarade resen galant och återigen med god hjälp av de fantastiska flygvärdinnorna. Väl framme i Östersund väntade transfer i mini-buss till Åre. Båda barnen somnade efter en stund och när vi klev ur framme i Åre strålade solen och det var sån vår-feeling. Ljuvligt! Mamma och pappa mötte oss och efter sen lunch med efterföljande after-ski på Hyddan i solskenet slöt Martin upp. Resan med bilen hade gått toppen och det var sommarväglag hela vägen fram till huset.

 Aston äter glassvåffla med blåbär i

Imorse vaknade Hedvig först av alla uppe i överslafen på våningsägen där hon sovit hela natten. 20 minuter senare vaknade Aston i sin spjälsäng som står brevid vår. Solen strålade över berget på morgonen och vi var så sugna på att ge oss ut i backen. Vid 10 var vi på plats i Rödkullen med de rosa skidorna i högsta hugg. Aston i vagnen och Hedda i de "hårda stövlarna" som hon kallar pjäxorna. På med skärpet runt magen som vi fått låna av fina Edvin och sedan bar det av utför backen. KUL!!! Hedvig var en riktig  slalom-prinsessa och det var så kul att göra det tillsammans. Vi satsade på att det skulle vara kul och härligt. Och det var det! Vi skojade om att göra en glass-strut med skidorna och att det var lim på händerna som fastnade på knäna. Min duktiga älskade unge!!




 På eftermiddagen fick jag och Martin egen-tid och var på stan en runda sedan lagade vi mat och bastade medan barnen var på after-ski med mormor och morfar. Vilken dag!

1 kommentar:

  1. Åh vad avis jag blir. Måste boka skidsemester nästa år, det är ju så härligt. Vad skönt att flygresan gick bra, tur att barnen har en tålmodig mor! Njut av semester och lev i nuet! Varma och stora kramar Cecilia

    SvaraRadera