onsdag 30 mars 2011

Slutbeställning av hus och myskväll

Igår var Martin på byggsamråd med vår handläggare på kommunen och vår duktiga kvalitetsansvariga. Det gick bra även om det var en del puckar som behöver tas tag i. Vår avloppslösning är det som är mest springande just nu eftersom en granne ifrågasätter lösningen. Martin har pratat med den konsult som har tagit fram lösningen och nu avvaktar vi kommunens uttalande. En annan lite jobbig grej är att killen som skulle riva vårt sommarhus på tomten inte ville göra det när han väl var på plats. Vi hade våra aningar eftersom det hela osade lite katt. Och våra farhågor besinnades. Igår var vår markentreprenör på tomten för att se hur han skulle kunna lösa det åt oss.

Idag kom vår slutbeställning till oss för en sista kik innan vi ska skriva på den i original som kommer från huvudkontoret i Korsbera. Det kommer att kännas så skönt när den väl är på väg! En sak som jag funderar mycket kring är vilken NCS kulör vi ska ha på ytterdörren. Vi vill ha grå dörr som ska passa till det gråa taket och silverdetaljerna i plåt på huset. En annan sak vi funderar kring är om vi ska ha en luftkanal i grunden till kaminen för att göra kaminen till en effektiv värmekälla. Hmm?

I
kväll är Martin ute på lokal och har kul med sina killkompisar. Det var byte med klapp i dörren idag. Martin kunde knappt bärga sig på att få komma iväg ikväll när jag kom hem från jobbet så jag tog över matandet av världens sötaste Aston och Martin svirade om och begav sig till bussen. Jag och Heddan åt middag medan A busade runt på govlet. Han river ut allt från skåpen och klättrar på allt han kommer åt. Helt plötlsigt raffsade han ner en hel väska med småpärlor och självklart gick spännet upp och alla pärlor dansade ut på golvet. Aston trodde att det var godis och jag låg som en bläckfisk på govlet för att samla upp alla pärlor innan han skulle hinna svälja för många.

Hedvig och jag åt popcorn och kikade lite på "vuxen-TV" innan det var dags för saga och säng. Båda barnen somnade som små änglar efter en  riktigt harmonisk kväll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar